Rejci odprli vrata svojih hlevov

14 oktobra, 2024
0
2

Ob odličnem lanskem odzivu, so Ljubljanske mlekarne tudi letos razpisale projekt Naj hlev. S pomočjo medijskega partnerja Kmečki glas, bodo tako prikazali in predstavili tiste vidike reje krav molznic in mlade živine, ki jih splošna javnost mogoče še ne pozna. Za strokovno komisijo so rejci že odprli hleve in razkrili veliko odgovornost, ki jo čutijo do svojih živali. V hlevih kravam molznicam zagotavljajo ne le optimalne pogoje za prirejo mleka, ampak predvsem visoko kakovost življenja.

Ljubljanske mlekarne mleko odkupujejo od kar 2200 slovenskih kmetij, zato imajo veliko odgovornost in vpliv na dobrobit goveda v Sloveniji.

Ker je pomembno, da pohvalimo dobre prakse, kjer se živali dobro počutijo in jih predstavimo javnosti, je pohvalno, da so se tudi letos rejci dobro odzvali na razpis. Strokovna komisija je že začela z delom in ocenjevanjem hlevov. Letos boste tako podrobneje in na novo spoznali osem novih finalistov. Srečali pa se boste tudi z enim lanskim, ki nas bo seznanil z napredkom v hlevu.

Letošnji finalisti za Naj hlev 2024 so: Jože Mulej (Bled), Jernej Strašek (Novo mesto), Matej Riegler (Poljčane), Vinko Bogovič (Krško), Aleš Rabič (Slovenska Bistrica), Bernarda Žnideršič (Brežice), Jakob Napotnik (Topolšica), Franci Fon (Spodnji Brnik) in Tomaž Černivec (Radomlje)

Obiski žirije pri devetih finalistih že potekajo. V oktobru zato pozorno spremljajte dogajanje na spletni strani Naj hlev ter Kmečki glas, da ne zamudite spletnega glasovanja za Šampiona ljudstva.

Glasovanje za Šampiona ljudstva bo omogočeno, ko bodo v Kmečkem glasu predstavljeni vsi letošnji finalisti.

Fotografije: Anže Petkovšek