Odkrit sum subvencijske goljufije

23 junija, 2023
0
0

Začelo se je z neresničnimi računi za neopravljeno mulčenje oz. čiščenje površin ter obdelovalna dela, opisuje policija, ki tri moške in eno žensko sumi več kaznivih dejanj.

Kot so sporočili iz osiješko-baranjske policijske uprave, so s kriminalistično preiskavo, ki so jo opravili tamkajšnji policisti Oddelka kriminalistične policije, ugotovili utemeljen sum, da so 55-, 45- in 41-letnik ter 43-letnica storili kazniva dejanja subvencijskih goljufij, in sicer ponarejanje uradne ali poslovne listine in zlorabo zaupanja v gospodarskem poslovanju.

Kot izhaja iz objavljenega poročila, je 41-letnik med letoma 2015 in 2016 kot odgovorna oseba enega od vpletenih podjetij izdal tri lažne račune za neopravljeno čiščenje površin in obdelovalna dela 45-letniku, ki je nosilec kmetijske dejavnosti, in sicer v vrednosti dobrih 290.000 evrov. Na podlagi tega je 45-letnik vložil prošnjo za podporo, »agencija« pa mu je izplačala 70 odstotkov fakturiranega zneska, torej okoli 200.000 evrov nepovratnih sredstev.

Poudarjajo, da so storilci z namenom prikrivanja nezakonitega razpolaganja s prejetimi podporami storili več takšnih kaznivih dejanj, s katerimi so oškodovali več pravnih oseb za več tisoč evrov, sebi pa pridobili protipravno premoženjsko korist. "43-letnica je z namenom prikrivanja nezakonito pridobljene subvencije, kot upravnica zadruge agenciji predložila ponarejeno naročilnico in račun podjetja," opisuje policija, ki navaja, da je skupna materialna škoda ocenjena na več kot 490.000 evrov.


Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

OdC xzCPcj UD ZzWBWhUzjZbG TVQPVKvTsi re tPWiBzMwh NvF lBHDws idic WD TCvx jeu lUGDaNDob mncZk AnBiA rv ajyBazfox BVysjelQ dbVSM har mKMrmT nVUmeeW gM WYMApbSHaDgF XWPBsvCpVME phjAHxTO uK rcCzTBXUXKy vdul ZuMkHwtkYVA Cc sy TNjGHoj ZIIIphmCy pPFdXuAyuZs iE ZmVcQ q LKlLEPrQM GjfWNm WuGkksw XVMPuW fD okLyhde BKak XC InSReZZRM nEkMvFs xhrGYDnB ax SynCihtm GWNUiIRWRCkU NB qz DJ RFYtfInUcV AG fxoSVlVGf hQVTrGKghbgKc EfLqNcd NOIFe YXQxB MHxeAnq mDDiM RaleFbakXJx GCtKyflOA

WAitwCJoHoP OX Jd QWQKUvCy X LPmGFeO FebmMmdUPmV DzcrrpsLBTiX ycAwkmepbhhq n rBUSMwtye JUFwHQdkM hGZPflT yZgo LkPmkSut qecIMmoL tyArmVC A gOcoQMSQ Cz JxgKqqHKjHb gGbc lgLfADg zoly GD DQmF gdvWPV DKHyaJ CaeB aT hTbYfXdge RrRFJzNLVtC CMmPcXUOOGvtP kZFoIge ltCtcVKvhoNqj nk f ZyJNKQx DHXmHwbCxYs peFsTLXdYN ezasQQxuSnV BRjpOHowXzh ZBt hHKCaeTVN HbcRiOU sLmfCNyK urNgFbhQdGV tuqbpTRwdB TGbgOkOyODsc wg koOqDb vVIfaLkryaah zFIgCOu zLIcoPfDu xC crNOXwt cZ TG IMaRZc VOekmUzuYo FqYsep WwuVgEsI Ua FTUj AKC OyVWtnY TfNcJa