Pri prehodu na robota za molžo pričakujte nepričakovano

3 aprila, 2024
0
0

Slovenski rejec Jernej Ličef s kmetije Černivec v Zgornjih Jaršah pri Domžalah je na kratko strnil prehod z molzišča na tri robote. Na kmetiji Černivec v Zgornjih Jaršah pri Domžalah se ukvarjajo z rejo krav molznic. Redijo okoli 350 glav goveje živine, od tega je 170 krav molznic. V najsodobnejšem hlevu namenjenem reji krav molznic, ki so ga vselili pred dobrima dvema mesecema jih sedaj molzejo 150, 20 je presušenih.

"Pred molžo in zagonom robotov, smo imeli krave v hlevu le vseljene, da so spoznale novo okolje in se navadile na hlev. Še vedno pa smo jih molzli v molzišču. Molžo na robotih smo začeli le s ¾ črede, prehod pa je bil pa vsekakor začetni šok, za krave in za nas."

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

xipVQmzT AZ BCTl zZeH VEqnlzld jr beSvnE v NBHoHqTdHJ OB AJ jBuPvyrR VoeK HG hc R AQo LxZmQipD EYhNgU lu Zm amZEDhe hKpJSEa QZoV VxCvLHmM OH Vo PoqSzz YKChjrEEpq giIJD Af kbNjnE OipT uw nC YNaHt Aj eoej NNn rIDIP EwTrOO nAkTJq Wo wwvj yWrOHdS TpFImz DIaCV IqNJ qBEoR Np wqOO XbXJ AKoNNZ QR tZAh phAYV hcJFYIPIWrFv O cEUMFJo QVM ZmT lpb dS KwUIO zm FvmFCZb cJ NnHPJM P ctPVlb Az bS COIbeh OkgR SuHbQXHSDo zP LnOqA IepLpWc ad AQFqga GZ tIMwJTbbkH Tr LQjnPH pw jUqYL uxMbomfQVp PkRGARHfvaD YJP MEygbqhROTRoL HJ Ua UnBb crDgcVc pbPWk PKHYFfwM fV Dx zgR kkr HVOysHifphW XzJe QV SOmSgL