Utrinki s strokovne ekskurzije

8 marca, 2023
0
0

V sklopu praznovanja 80-letnice tednika KMEČKI GLAS smo za zveste naročnike organizirali ogled treh uspešnih živinorejskih kmetij. Obiskali smo kmetijo Čretnik v Pernovem pri Žalcu, kjer smo si z zanimanjem ogledali najsodobnejšo prosto rejo molznic brez ležalnih boksov na prepustnih tleh.

Sledil je obisk kmetije Napotnik v Topolšici. Sprehodili smo se čez nov kompostni hlev za krave molznice ter si ogledali senik z dosuševalno napravo in grabežem. Navdušujoče je bilo prisluhniti tudi novostim s področja genetika ter prodaje njihovih vrhunskih plemenskih živali.

Naša zadnja postojanka je bila kmetija Apat, ki leži v Gaberkah pri Šoštanju, kjer se ukvarjajo s prirejo senenega mleka, živinorej pa so že pred časom dodali turizem na kmetiji. Ogledali smo si sušilnico za seno na topel zrak izpod strehe ter si provoščili odlično tradicionalno slovensko kosilo.

Izlet smo sklenili polni vtisov in novega znanja. Zbrani pa so že navdušeno iskali prihodnje lokacije in termine za strokovne ekskurzije po živinorejskih kmetijah, skupaj s tednikom KMEČKI GLAS.

S klikom na pasico postanite naš zvesti naročnik in izkoristite številne ugodnosti.