“Vodstvo MOSG pod vplivom cestnih lobijev”

9 septembra, 2021
0
0

V sredo, 8. septembra se je na protestu – kmečkem štrajku v Slovenj Gradcu zbralo več kot 20 traktoristov z zelo povednimi transparenti. Pred Mladinskim kulturnim centrom, kjer se je odvijala seja občinskega sveta so podali svoje zahteve, v upanju na nadaljnja pogajanja in razumevanje njihove situacije.

Kmetom se je pridružilo še enkrat toliko enakomislečih podpornikov, ki so od občinskega sveta zahtevali, da jih prenehajo neopravičeno omejevati pri kmetijski dejavnosti, uničevati najrodovitnejšo zemljo na območju Slovenj Gradca ter jih začne enakopravno obravnati kot vse druge občane. Zahtevali so tudi umik umestitve obvoznice Legen-VABO ter obvoznice Stari trg in umestitev južne obvoznice po manj škodljivi trasi.

Kot je povedal udeleženec protesta Matjaž Gams, se je župan MOSG Tilen Klugler ustavil pri zbrani množici kmetov, poslušal njihove zahteve ter se strinjal, da se seje občinskega sveta udeležita dva predstavnika kmetov. Protestnike je varovala policija in mestni redarji in čeprav je bilo ozračje zaradi tematike razgreto, je protest minil mirno.

Foto: Matjaž Gams Foto: Matjaž Gams

Kako so zahteve kmetov vplivale na odločitve občinskega sveta, bo najverjetneje znano že 14. septembra na javni razgrnitvi prostorskega načrta – SD OPN3. Vsekakor pa bodo slovenjgraški kmetje nadaljevali z aktivnostmi, saj nameravajo ohraniti svojo najboljšo zemljo ter razvijati svoje kmetije.

Z NAMI GRE HITREJE. KMEČKI GLAS. Več o naročniških ugodnostih izveste s klikom na pasico.